Corvin Kozmetika Blog

Tippek, trükkök és minden ami szépségápolás

Hajmosási tippek

Corvin Kozmetika

Corvin Kozmetika

Corvin kozmetika - Blog - Hajmosási tippek

A hajápolással kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdés:

Melyik termék a legjobb, milyen sampont használjak?

A válasz: az a legjobb termék, amely bevált és a legjobbat hozza ki hajadból annak típusát figyelembe véve. Szem előtt kell tartani, hogy a haj típusa változik, szükséges lehet a kísérletezgetés a különböző termékekkel, hogy megtaláljuk a haj igényeinek leginkább megfelelőt.

Mindennapos hajmosás?

Hajat mosni akkor kell, ha szükséges. Annak ellenére, hogy minden nap, vagy minden másnap hajat mosol, ugyanazt a terméket használod. A samponban is vannak felesleges összetevők, mint például felesleges olaj, amely hámot képez, vagy extrém módon kiszárítja a hajat és a fejbőrt. A hajad így lapos, gyenge, zsíros vagy akár göndör is lehet annak ellenére, hogy megmostad.

Hajtípus vs. tipikus haj

Szerkezete, hullámossága, haj és fejbőr állapota, a vegykezelés, a klóros víz, a nap általi megvisetlség és a különböző hajformázó termékek mind új jellemzőket adnak a hajadnak, így szükségessé téve a sampon és a hajmosási szokások megváltoztatását. Ez különösen igaz az évszakváltozásokra.

Vegykezelt haj

Vannak samponok, melyek kifejezetten dauerolt és/vagy festett/színezett hajra valóak. Általában ezek az információk jól láthatóan fel vannak tüntetve a flakonon.

Normál haj

A sampontípusok között megtalálhatóak a regeneráló samponok, melyek feladata a fejbőr és a haj zsírosodásának kontrollálása. A savas regeneráló samponok a legjobbak normál típusú hajra, mert a haj pH egyensúlyát 4.5 és 5.5. között tartják, amely a természetes pH értéke a hajnak, a bőrnek és a körmöknek. Ezen samponok célja, hogy eltávolítsák a felesleges olajat, a klórt, a kemény víz maradványait és az egyéb környezet okozta károkat. Ez a sampontípus csak heti egyszer vagy havonta kétszer használható. Miután ez a sampon savas bázisú, így nem megfelelő használata a haj színét és az alapvető olajokat kivonhatja a hajból.

Nem szabad elfelejteni, hogy a hajmosás végén a hajat hideg vízzel kell leöblíteni, így lezárva a hámréteget, hogy a haj sima és védett legyen az esetleges károk ellen.

Csók, Andi

További cikkeink

Corvin kozmetika - Budapest - Csapatunk
Corvin Kozmetika

Hogyan is indult a Corvin kozmetika?

Igazi raktárhelyiséből indultunk 1997 telén, a Corvin Mozi mögötti kisudvarban, a Kisfaludi u. 36 -ban. A szüleim segítségével mindent felújítottam, teljesen berendeztük a kozmetikát. Sok

Corvin kozmetika - Blog - 4+1 sminktipp a konyhából a szemedhez
Corvin Kozmetika

4+1 sminktipp a konyhából a szemedhez

1. 15 percig masszírozd a szemed környékét mandulaolajjal, így elkerülheted a szem alatt sötét karikákat és a ráncokat. A masszírózásnál figyelj, hogy sose borzold a

Corvin kozmetika - Blog - 4+1 szépségtipp a mindennapokra
Corvin Kozmetika

4+1 szépségtipp a mindennapokra

1. Használj hidratáló krémet minden zuhanyzás, illetve fürdés után (akár kádban, akár medencében, tengerben történt). 2. Szőrtelenítés előtt egy pár percig tartsd meleg víz alá