Corvin Kozmetika Blog

Tippek, trükkök és minden ami szépségápolás

7+1 jó tanács a mindennapokra

Corvin Kozmetika

Corvin Kozmetika

Corvin kozmetika - Blog - 7+1 jó tanács a mindennapokra

Hogyan tudsz megszabadulni a duzzadt, táskás szemektől?

A szemed körüli bőr a legvékonyabb és legérzékenyebb a testeden. A szemek puffadtságának számos oka lehet. Ilyenek például: allergia, magas só-bevitel, örökletesség, későn fekvés, stressz. Íme néhány hasznos tipp, mellyel elkerülhetőek a duzzadt szemek:

1. Ügyelj arra, hogy a sminkedet minden este alaposan lemosd. Ha észreveszed, hogy valamely termék használatakor erősödik a szemed duzzadtsága, azt ne használd.

2. Aludj úgy, hogy fejed kissé megemeled, így a folyadék-visszatartás megelőzhető. A túlzott alkohol és só fogyasztás a vízvisszatartást fokozza, amely által kialakulhat a szemek duzzadtsága.

3. Tegyél a bedagadt szemedre uborkát vagy nedves tealeveleket, és hagyd rajta 15 percig.

4. Áztass hideg tejbe egy kisebb kéztörlőt és tedd a szemed alatti puffadásra kb. 10 percre. Ez segít a sötét karikák felszívódásában és csökkenti a duzzanatot!

5. Kerüld a mesterséges édesítőszereket, igyál sok vizet!

6. Aludj sokat!

7. Használj napszemüveget! A túlzott UV sugárzás és napsütés is okozhat duzzadt szemeket.

+1. Masszírozd meg a kényes területet: a belső szemzugból kifelé két ujjal masszírozd pulzálva (a simítást nyomással váltogatva) egészen a füled előtti nyirokcsomókig.

Csók, Kati

További cikkeink

Corvin kozmetika - Budapest - Csapatunk
Corvin Kozmetika

Hogyan is indult a Corvin kozmetika?

Igazi raktárhelyiséből indultunk 1997 telén, a Corvin Mozi mögötti kisudvarban, a Kisfaludi u. 36 -ban. A szüleim segítségével mindent felújítottam, teljesen berendeztük a kozmetikát. Sok

Corvin kozmetika - Blog - 4+1 sminktipp a konyhából a szemedhez
Corvin Kozmetika

4+1 sminktipp a konyhából a szemedhez

1. 15 percig masszírozd a szemed környékét mandulaolajjal, így elkerülheted a szem alatt sötét karikákat és a ráncokat. A masszírózásnál figyelj, hogy sose borzold a

Corvin kozmetika - Blog - 4+1 szépségtipp a mindennapokra
Corvin Kozmetika

4+1 szépségtipp a mindennapokra

1. Használj hidratáló krémet minden zuhanyzás, illetve fürdés után (akár kádban, akár medencében, tengerben történt). 2. Szőrtelenítés előtt egy pár percig tartsd meleg víz alá